Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2009

Scheuring De Poel dreigt

LISSE – De dreigende teloorgang van winkelcentrum De Poel was een van de onderwerpen die besproken werd tijdens de vergadering van de seniorenraad op maandag 14 december.

‘De winkeliers vinden dat dit centrum aan het verslonzen is en ook zijn er geen goede contacten tussen de beheerder en de winkeliers’, zo wist een lid van de seniorenraad. Oorzaken van de onrust zouden zijn ‘een enorme stijging van de huurprijzen’ en ‘plannen voor woningbouw op de locatie van De Poel’. Ook dreigt leegstand: recent zijn twee winkels gestopt met hun activiteiten.

Het lid van de seniorenraad vervolgde: ‘De winkeliers willen De Poel meer bij de mensen onder de aandacht brengen. Maar men is niet in gesprek over een plan voor een betere toekomst van De Poel. Wethouder Jan Kippers (CDA) heeft de winkeliers geadviseerd om niet onderling te kibbelen, maar om juist gezamenlijk op te treden.’