Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

ISD op agenda nieuwe raadsleden

STREEK – Een gezamenlijke vergadering van de gemeenteraden van Teylingen, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout om de (deels nieuwe) politici kennis te laten maken met het reilen en zeilen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). De griffiers van deze gemeenten spraken met Robert ’t Jong, directeur van de ISD, en oordeelden dat het een goede zaak zou zijn om deze vergadering in juni te beleggen. Tijdens de vergadering van het presidium van Lisse op woensdag 6 januari gaf griffier Ben Blonk de noodzaak van deze bijeenkomst aan.

Blonk liet weten: ‘Het is goed om de betrokkenheid van de ISD met de gemeenteraad te vergroten. Het plan is om een keer per jaar met de vijf gemeenteraden samen aan tafel te zitten om te praten over en met de ISD. Gesproken wordt dan over nieuw beleid en de effecten van het bestaande beleid en alles wat daarmee samenhangt. In juni komt de eerste avond en deze zal in het teken staan van het kennismaken met de ISD.’ De reden voor deze aanpak is dat vanaf 3 maart een compleet nieuwe lichting aan politici haar entree gaat maken in de gemeenteraden. Velen van hen moeten nog zeer veel leren over een breed scala aan onderwerpen, instellingen en regelgeving.
De gemeentelijke onkosten voor de ISD dreigen de komende jaren omhoog te gaan, zo voorspelde de Lissese burgemeester Corrie Langelaar: ‘Meer mensen zullen vanwege de economische crisis gebruik maken van de ISD. Dat kost dus meer geld en deze pecunia moeten we ergens anders vandaan halen.’