Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Kennismakingsmoment met nieuwe politici

LISSE – De eerste raadsvergadering na de gemeenteraadsverkiezing krijgt nog een speciaal vervolg. Een voorstel van fractievoorzitter Cees Verburg (D66) kreeg steun van alle partijen tijdens de vergadering van het presidium op woensdag 6 januari.

Verburg: ‘Ik vind het noodzakelijk dat na afloop van de raadsvergadering waarin de nieuwe raadsleden geïnstalleerd worden, er een speciale gelegenheid wordt georganiseerd. Ik zit dan te denken aan een kennismaking tussen de inwoners van Lisse en de nieuwe raadsleden, onder genot van een drankje. Je hebt dan een formeel moment, zodat de inwoners de nieuwe raadsleden leren kennen. Ook is het fijn voor de familie om dit moment nog samen te vieren en te beleven.’

Hij vervolgt: ‘Vier jaar geleden hebben de nieuwe raadsleden zo’n moment niet gehad en ik heb het voor hen als groot gemis ervaren. Daarom wil ik voorstellen om deze kennismaking opnieuw in te voeren.’ Verburg’s woorden werden met instemming van de overige fractievoorzitters begroet. ‘Zoveel geld aan drank hoeft zo’n gelegenheid toch niet te kosten?’, meende een van hen.