Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Nieuw Lisse dreigt met motie van treurnis

LISSE – ‘We denken erover om een motie van treurnis in te dienen tegen het college van burgemeester en wethouders.’ Deze aankondiging deed fractievoorzitter Jos Assendelft (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van het presidium op woensdag 6 januari.

Assendelft verklaarde nader: ‘Het gaat om de koopzondag van 20 december. Een maand eerder hadden we een interpellatiedebat, waarbij ik expliciet aan het college vroeg of het realiseren van een koopzondag op 20 december juridisch in orde was. Het college antwoordde met “Ja”. Vervolgens zet een rechter een streep door het collegebesluit om een koopzondag in te stellen op 20 december. Het is nog niet zeker, maar we denken erover om een motie van treurnis in te dienen tegen het college.’ Deze kwestie wordt besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 21 januari.