Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Opzet rekenkamers ter discussie

STREEK – De colleges van de vijf gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Teylingen en Noordwijk onderzoeken of de afzonderlijke rekenkamers gefuseerd kunnen worden. Ze lijken hiermee in het vaarwater te komen van de gemeenteraden, aangezien de rekenkamer een onafhankelijk controlerend instrument van die raden is. Tijdens de vergadering van het presidium maakte fractievoorzitter Cees Verburg (D66) dit punt. Hij accepteerde echter dat een eerste notitie wordt opgesteld.

Griffier Ben Blonk verwoordde hoe de colleges het onderzoek naar de toekomst van de rekenkamers wordt aangepakt. ‘Er is een notitie gemaakt om te onderzoeken hoe het zou zijn om één rekenkamer te hebben. Gekeken wordt de efficiency en effectiviteit. Ook onderzoeken we of het minder kost als er maar één rekenkamer is en of we dan een betere kwaliteit krijgen. Uiteindelijk gaat een nieuwe notitie naar de raden. Deze raden kunnen dan bepalen of ze wel of niet wat met de conclusies van die notitie doen.’ Burgemeester Corrie Langelaar vulde aan: ‘Mijn punt is dat we hier snel op kunnen verdienen en in verdienen.’