Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

“Samen werken aan uw gezondheid”

VOORHOUT – De officiële opening van het Medisch Centrum “Gezond Voorhout” vindt plaats op vrijdag 22 januari. Het is een bijzonder moment: voor het eerst zit een keur aan reguliere en alternatieve geneeskunde onder een dak. Of het nu gaat om homeopathie, acupunctuur, psychologie, diëtetiek, fysiotherapie en medische trainingen. Anderen hebben baat bij ergotherapie, shiatsu-therapie, pilates, logopedie, elastische kousen, kindercoach of pedicure. De verschillende disciplines vullen elkaar op vele vlakken aan en dat is in het belang van de cliënten en patiënten.

Door Joep Derksen

Vier van de tien aan het Medisch Centrum “Gezond Voorhout” verbonden experts vertellen enthousiast over de mogelijkheden. Mirjam van Rijn (homeopathie & coaching), Charissa Japsers (fysiotherapeut), Regine Sies (acupuncturist en Marc Clijsen (Fysiotherapie) zijn het over een ding eens: “Met dit laagdrempelige medisch centrum werken we samen aan de gezondheid van de mensen. Iedereen die hier langs komt, moet niets: we bouwen samen een plan op, zodat je de regie over je eigen gezondheid kunt vasthouden. We kiezen voor zorg en gezondheid op de lange termijn en bieden veel verschillende disciplines die elkaar goed aanvullen.”

De vernieuwende gezondheidsprogramma’s zijn gericht op het voorkomen en behandelen van klachten. Het gaat dan om problematieken als diabetes, gedragsproblemen, allergieën, overgewicht, verslavingen, hormonale klachten, opvoedingsvraagstukken en stemmingsstoornissen. Van Rijn: “We kijken naar bepaalde ziektebeelden en beoordelen hoe we als experts elkaar kunnen aanvullen.” Clijsen: “We wisselen geen dossiers uit, maar patiënten en uiteraard alleen in overleg met en na toestemming van diezelfde patiënten. Een van de grote voordelen is dat de mensen hun afspraken achter elkaar in kunnen plannen bij de verschillende collega’s.”

Beste medische zorg

Sies: “De behandelingen kunnen in overleg met de verschillende experts uitgevoerd worden, zo bereik je voor de te behandelen persoon meer, dan in je eentje. Je komt zomaar enkele stappen verder in het behandelingsproces.” Jaspers: “Het medisch centrum “Gezond Voorhout” is de ultieme vorm van ketenzorg: huisarts, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog en anderen zitten bij elkaar om de beste medische zorg te verlenen.”
De officiële opening vindt op vrijdag 22 januari om 16:00 uur plaats. Die dag is iedereen uitgenodigd om het pand en de verschillende lokalen goed te bekijken. Het is het ideale moment om vragen te stellen over de verschillende beroepsgroepen en behandelmethoden. Medisch Centrum “Gezond Voorhout” is gevestigd aan de Agneshove 99 te Voorhout. Gezond Voorhout is vijf dagen per week open en bij de meeste disciplines is het ook mogelijk om ’s avonds langs te komen. Uiteraard voldoen alle medewerkers aan de kwaliteitseisen die door de overheid en beroepsverenigingen zijn opgesteld. Voor meer informatie: www.gezondvoorhout.nl.