Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Staking Akzo uitgesteld

SASSENHEIM – De staking bij Akzo Nobel, die op maandag 18 januari zou plaatsvinden, is uitgesteld tot 28 januari. Tot die tijd gaan de bonden nog druk in overleg met hun leden om te kijken of een akkoord bereikt kan worden met de werkgevers.

Door Joep Derksen

John De Munnik, communicatiemanager van Nederland voor Akzo Nobel, informeert desgevraagd: “De discussie gaat in feite over drie zaken: de CAO, hier gaat het om de salarissen en bepaalde afspraken. Daarnaast wordt er gesproken over de pensioenregelingen en het meest heikele onderwerp is het sociaal plan. Op dit laatste punt spitst de discussie zich toe op hoe reorganisaties afgehandeld worden. Gesproken wordt over de hoeveelheid geld die hieraan besteed wordt. Hiermee valt samen hoe lang het werk-naar-werk begeleidingstraject zal duren en wat de hoogte van het salaris zal zijn als grondslag voor de te ontvangen uitkering van de werknemers die ontslagen worden.” Als er geen akkoord bereikt wordt tussen Akzo Nobel en de bonden, begint op dinsdag 26 januari een landelijke staking, die afwisselend bij verschillende Akzo-vestigingen gehouden wordt. De staking vindt als eerste plaats in Arnhem en het personeel van de Akzo-vestiging in Sassenheim zal vervolgens het werk neerleggen op donderdag 28 januari.