Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2010

Wegwerkzaamheden N208 vertraagd

LISSE – ‘De werkzaamheden aan de N208 aan de kant van Hillegom zijn wellicht toch niet afgerond voor het begin van de Keukenhofperiode.’ Deze verontrustende mededeling deed wethouder Guus Mesman (PvdA) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur van donderdag 14 januari.

Volgens de wethouder komt dit door de vorstperiode, zo liet hij weten: ‘Door de aandurende vorst komt het tijdschema onder druk te staan. Wel is mij verzekerd dat de rotonde op tijd klaar zal zijn. Of de brug ook tijdig afgerond is, hangt van het weer af. Wellicht gaat de voltooiing van de brug nog lukken met aangepaste bouwmogelijkheden. De mensen kunnen bijvoorbeeld onder een tent gaan werken. Het is nu al wel zeker dat een deel van het fietspad aan de oostzijde niet op tijd klaar zal zijn. Dit heeft te maken met de kabels en leidingen. Het fietspad aan de westzijde zal tegen die tijd wel klaar zijn.’
Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) wilde weten: ‘Dus de rotonde bij de 2e Poellaan loopt ook vertraging op. Want daar beginnen de wegwerkers pas mee nadat ze helemaal klaar zijn met de N208.’ Mesman bevestigde dit.