Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 januari 2010

“Wij horen ook bij het winkelcentrum!”

VOORHOUT – ‘Het haltermodel in haar huidige vorm is geen goede zaak: de 17 winkeliers van Herenstraat-Zuid horen ook bij het winkelcentrum.’ Deze hartenkreet komt van André van der Wilden, mede-eigenaar van Haarmode Francine. Hij was aanwezig bij de gemeentelijke informatieavond over de herontwikkeling van de Herenstraat en maakt zich grote zorgen over een deel van de plannen.

Door Joep Derksen

“Het is goed dat er een herontwikkeling van de Herenstraat komt”, begint Van der Wilden. “Als er minder auto’s komen en meer wandelaars en fietsers, bevordert dit het winkelplezier. Hierdoor vinden de mensen het niet erg om een stukje te lopen: het maakt dan niet uit of je van het spoor naar de Hema loopt of deze winkel bezoekt vanaf de (winkels bij de) Blokker. Belangrijk is dat de Herenstraat een gezellige en vooral veilige winkelstraat wordt. Maar wij, de winkeliers van Herenstraat-Zuid behoren ook wel degelijk tot het centrum.”

Hij legt uit: “Volgens het haltermodel dat de gemeente wil volgen, wordt het gebied tussen de Plus-supermarkt en de Albert Heijn aangeduid als winkelzone. Wij behoren echter ook tot dat centrum; onze panden liggen niet aan een zijstraat. Het haltermodel in de huidige vorm is geen goede zaak. Beter is om met de herontwikkeling ook een pleintje te maken in het gebied bij Herenstraat 23: dan kan daar ook een terrasje komen. Zo heb je toch het haltermodel, maar dan strekt dat gebied zich uit van de Albert Heijn tot aan het pleintje.”
Van der Wilden sluit af met een aantal tips richting de gemeente: “Ga niet alle oude, karakteristieke gebouwen slopen die langs de Herenstraat staan. Veel van die huizen zijn juist bepalend voor het karakter van Voorhout. Het is toch fijn als je als bezoeker aan een winkelgebied ook langs tuintjes en iets bloeiends loopt?! De paar aparte pandjes die je nog hebt, moet je niet slopen. Daarnaast is het ook geen verstandig idee om de winkelbestemmingen op de panden zoals die er nu zijn, weg te halen: die bestemmingen moeten ook in de toekomst van kracht blijven, zodat de winkels in de jaren die komen ook kunnen worden verhuurd en verkocht.”