Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

CDA wint stemmen in Berkhout

LISSE – Met koffie en koeken bezocht de CDA-campagne het verzorgingscentrum Berkhout om de bewoners eraan te herinneren dat de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart worden gehouden. En uiteraard om de kiezers te vragen om dan vooral op het CDA te gaan stemmen. Met succes, want twee van de senioren gaven aan nu wél het CDA-hokje op de stemlijst aan te kruisen.

Lijsttrekker Jan Kippers, André Bostelaar, Marianne Bergman en Joke Vermeulen hadden veel vriendelijke woorden over voor de oudere vrouwen en mannen. Kippers vertelde: ‘Dit is een verkiezingsactiviteit. Ouderen zijn belangrijke stemmers en het CDA heeft een goede band met hen. We komen rustig met deze bewoners praten om te kijken wat hen bezig houdt.’

Een van de bewoners was kritisch richting de lijsttrekker: ‘Ik stem niet, want politici beloven veel, maar doen niets. De politiek moet wakker worden en beter luisteren naar wat er in de samenleving gebeurd.’ Kippers antwoordde: ‘De politiek heeft door de jaren heen veel bereikt. De straatverlichting en alle zegeningen hebben we te danken aan de gevestigde partijen.’
De dertig bewoners reageerden positief op de komst van de politici. Als dank voor hun gastvrijheid ontvingen ze ook nog een klein hyacintplantje. ‘Die gaat precies op 3 maart bloeien, zodat u op die verkiezingsdag aan ons herinnerd wordt’, grapte Kippers.