Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2010

De laatste campagneloodjes...

SASSENHEIM – Als shopper kun je vier jaar lang heerlijk in de anonimiteit rondlopen, maar eens per 48 maanden moet iedere inwoner eraan geloven: ze worden benaderd door landelijke politici die de potentiële stemmers overhalen om toch echt naar de stembus te gaan. En dan het liefst op hun partij te stemmen, uiteraard.

Rita Verdonk werd in het winkelcentrum begeleid door Trots-lijsttrekker Ed Wegman en een heel campagneteam. Op de vraag hoeveel gemeenteraadszetels Verdonk in het land in de wacht wil slepen, antwoordt ze: “Zoveel mogelijk, dankzij onze duidelijke en heldere boodschap.” Over de val van het kabinet en de nakende landelijke verkiezingen van 9 juni laat Verdonk weten: “Het was schrikken dat het kabinet viel. Maar we gaan vol aan de slag om een goede lijst samen te stellen.” Maakt Wegman kans om op de landelijke lijst te komen? “Wegman is hier lijsttrekker. Om hem op de landelijke Trots-lijst te zetten, zou kiezersbedrog zijn en daar doen we niet aan!”