Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Fietsers voorrang op rotonde

LISSE – Een rotonde op de kruising Heereweg – Keukenhofdreef is in november afgerond. Nadat het ambtelijk apparaat jarenlang verkondigd had dat op deze locatie geen rotonde mogelijk was, blijkt het nu wel te kunnen. Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet de bouwtekening dinsdag 9 februari zien.

Met de komst van de rotonde verdwijnen de gewraakte en veelvuldig vervloekte stoplichten, die vaak het verkeer onnodig ophouden. Met de rotonde zou het autoverkeer sneller moeten doorstromen, zo is de verwachting. Mesman: ‘De aanleg van de rotonde kost ongeveer 450.000 euro en dat geld hebben we onder meer omdat we besparen op de aanschaf van een nieuwe verkeersregelinstallatie. Er vindt geen grondonteigening plaats.’
Op de tekening is te zien dat bij deze rotonde de fietsers voorrang hebben op het autoverkeer. Dat is opmerkelijk, zeker gezien het feit dat de gemeenteraad van Teylingen onlangs heeft besloten dat alle rotondes binnen de bebouwde kom voorrang moeten geven aan automobilisten. Dit om ongelukken met onoplettende fietsers te voorkomen. Is het voor de duidelijkheid en verkeersveiligheid niet beter om binnen de regio gelijke rotonderegels te hebben? Mesman oordeelt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat dit de meest veilige oplossing is voor de fietsers en de automobilisten. Dit is de enige rotonde binnen Lisse, dus kunnen we besluiten om de fietsers voorrang te geven. Zo is denk ik ook de landelijke richtlijn.’ De aanleg van de rotonde start nadat het Keukenhofseizoen is afgelopen.