Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Gaapstokken vol goede ideeën

LISSE – Laat goede ideeën maar over aan karnavalsvereniging de Gaapstokken. Traditioneel geeft het gemeentebestuur voorafgaand aan de carnavalsvieringen de feestvierders een opdracht mee. Dit jaar moest het gezelschap een snelle methode bedenken om alle stemmen te tellen nadat de stembussen gesloten zijn op 3 maart.

De Gaapstokken kwamen met een originele oplossing: ‘Ga met een stemlijst bij de inwoners langs, zodat ze met een scanapparaat kunnen stemmen. Zo komt de gemeente naar je toe, krijg je een hogere opkomst en bij slecht weer is er geen reden om thuis te blijven en niet te gaan stemmen.’
Jeugdprins Coen en jeugdprinses Ruby kwamen met het idee om een eigen politieke partij op te richten: Rucoe. Zij zetten zich in voor het omlaag brengen van de kiesgerechtigde leeftijd naar 14 jaar, veel glijbanen in het nieuwe zwembad en meer inspraak van de jeugd bij de gemeente. Ook wordt het volgens Rucoe hoog tijd voor een bioscoop, kartcentrum en een speciale kroeg voor kinderen tussen 12 en 16 jaar.