Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Onzekerheid realisatie Millenniumgemeente

LISSE – Of een initiatiefvoorstel van het CDA om Lisse uit te roepen tot Millenniumgemeente ook door de gemeenteraad wordt aangenomen, dreigt donderdag 25 februari een dubbeltje op z’n kant te worden. Initiatiefnemer Frans Vroomans (CDA) verdedigde het verzoek om maximaal 10.000 euro per jaar in te zetten om duurzame projecten te ondersteunen.

Vroomans: ‘Een actiegroep is aan het werk gegaan en er is een lijst gekomen met voorbeelden van zaken die door de gemeente hier in huis kunnen worden uitgevoerd zoals het drinken van fair trade koffie.’

Enkele partijen hielden zich op de vlakte en stelden wat vragen. Commissielid Marianne Entrop (VVD) was ronduit negatief: ‘We kunnen niet veel sympathie opbrengen. Het is prima om binnen de bestaande budgetten duurzaam in te kopen, maar we gaan daar nu niet extra geld voor beschikbaar stellen. Het is geen gemeentelijke kerntaak.’ Ook commissielid Levien de Braal (D66) was niet enthousiast: ‘We ondersteunen de millenniumdoelstellingen, maar we hebben problemen met de wijze waarop dit gebeurt. We gaan voorbij aan de strakke begrotingsdiscipline die we ons hebben opgelegd. Fiets niet tussendoor een belasting van 10.000 euro op de begroting.’ De raad beslist donderdag 18 februari over het voorstel om Lisse de 138ste Millenniumgemeente van Nederland te maken.