Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Werkgroep voor speeltoestellen Chopinstraat

LISSE – De omwonenden van de Chopinstraat krijgen een uitnodiging om samen met de gemeente te praten over nieuwe speeltoestellen. Dit is het resultaat van een petitie die de bewoners in oktober 2009 aan het college van burgemeester en wethouders aanboden. Wethouder Jan Kippers (CDA) deed deze mededeling tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 10 februari.
Kippers beantwoordde een vraag van commissielid Levien de Braal (D66), die wilde weten of er al wat schot zat in de behandeling van de petitie voor meer speelruimte in de wijk. ‘Het is een tijdlang stil geweest, maar wat is er gebeurd in die wijk? Het zou mooi zijn als dit college het besluit neemt over wat er verder gaat gebeuren.’ Kippers antwoordde: ‘We hebben gekeken naar het geval en kwamen tot conclusie dat er volgens de regels één toestel zou mogen komen. Het bestemmingsplan staat niet meer speeltoestellen toe. Één toestel vonden wij wat karig en daarom willen we de omwonenden uitnodigen om te overleggen met de ambtenaren. Samen kunnen ze kijken wat de bewoners willen en hoe we dat gaan realiseren. De bewoners krijgen deze maand nog een brief met de uitnodiging om deze werkgroep op te zetten.’