Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2010

Bouwen aan Brieven

LISSE – De gemeente wil de dienstverlening richting de inwoners verbeteren en een van de onderdelen hiervan is ervoor te zorgen dat de standaard brieven in een meer begrijpelijke taal op te stellen. Om erachter te komen hoe dit het beste kan gebeuren, heeft wethouder Jan Kippers (CDA) samen met het college goedkeuring gegeven aan een nieuw initiatief: ‘Bouwen aan Brieven’. De inwoners wordt gevraagd hun commentaar te geven aan de standaard brieven.

De gemeente verstuurt vele brieven naar de inwoners. Deze brieven moeten niet alleen juridisch kloppen, maar ook zo begrijpelijk mogelijk te zijn. Op een online platform kunnen de inwoners hun commentaar geven op de kwaliteit van de brieven. Doel van dit initiatief is, zo wordt geschreven: ‘Meetbaar betere brieven, meer vertrouwen onder de inwoners, een begrijpelijkere taal, ervaring opdoen met e-participatie en betere dienstverlening.’
Alle reacties kunnen via de website van de gemeente gegeven worden en volgens een op dinsdag 16 maart goedgekeurd collegebesluit zou dit vanaf februari kunnen. ‘Dit zal waarschijnlijk onder een link als www.lisse.nl/bouwenaanbrieven zijn. Daarnaast wordt er op relevante pagina’s binnen de website een koppeling naar het platform gemaakt.’ Echter, op maandag 22 maart is er nog altijd geen enkele verwijzing naar dit nieuwe project te vinden op de website. De evaluatie van ‘Bouwen aan brieven’ zal in de tweede week van juni plaatsvinden.