Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2010

Bloemen met een Italiaans tintje

Eerste steek ambassadeur Italië

TEYLINGEN – De ambassadeur van Italië, Franco Giordano, zette woensdag 21 april de symbolische eerste steek van het bloemencorso. Ter ere van zijn komst droegen basisschoolkinderen zelfgemaakte Venetiaanse maskers en werd door de leden van Jeugdmuziektheater De Speelkring een toneelstukje opgevoerd over de Italiaanse prinses die niet kon lachen.

Door Joep Derksen

In de Klinkenberghal was het een drukte van belang. Een aantal mensen was gekomen om Giordano te zien, waaronder de Italiaanse Teylingers die speciaal door de gemeente waren uitgenodigde. Maar ook waren vele tientallen mensen druk bezig om hun corsowagen flink in de bloemetjes te zetten: zij zijn drie dagen continue bezig om de miljoen bezoekers die zaterdag in de Bollenstreek langs de kant van de weg staan volop te laten genieten.

Burgemeester Sander Schelberg heette Giordano van harte welkom: “Met deze eerste steek starten de Italiaanse weken in Teylingen, die drie weken duren. Deze weken duren tot 10 mei; de dag dat de Giro d’Italia Teylingen aandoet.” Giordano sprak op zijn beurt in het Engels met een onvervalst Italiaans accent: “Ik ben blij hier te zijn en vind het heel leuk om deze kinderen te zien. Dat de corsowagen van Teylingen de plaats Venetië uitbeeldt, doet me veel plezier. Ik kom zaterdag weer terug naar Teylingen om naar het bloemencorso te kijken.” Vervolgens pakte de ambassadeur een van de twintig miljoen bloemen om deze op de praalwagen te steken.
Het bloemencorso vindt plaats op zaterdag 24 april. De stoet wordt in Noordwijk om 09:30 uur afgeschoten door minister-president Jan Peter Balkenende. Volgens de planning zijn de corsowagens om 11:15 uur in Voorhout, om 12:35 uur in Sassenheim en om 15:00 uur in Lisse. Ruim een uur later, om 16:10 uur doet het bloemencorso haar intrede in Hillegom, waar een pauze wordt ingelast. Het bloemencorso start vervolgens weer om 19:00 uur en komt een half uurtje later aan in Bennebroek, waarna de praalwagens doorrijden naar Heemstede en Haarlem.