Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Brekelmans heeft zelfkritiek

LISSE – ‘Het vorige college had een gebrekkige samenwerking met de Haarlemmermeer waar het ging om de woningbouw bij Lisserbroek’. Dit zei wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 15 oktober. Hij deed deze opmerkelijke uitspraak naar aanleiding van een vraag van commissielid Jaap Schuijt (CDA).
Schuijt wilde weten: ‘Zijn er over de Westflank Haarlemmermeer al afspraken gemaakt tussen de gemeente Haarlemmermeer en Lisse en zijn er al richtingen bepaald?’ Brekelmans had kritiek op het vorige college, waar hij zelf ook onderdeel van uitmaakte: ‘Als in Lisserbroek 1.800 woningen komen, maar geen sporthal of school, dan gaan al die kinderen naar de voorzieningen in Lisse. Dat is reden voor dit college om de banden aan te halen met de Haarlemmermeer. Er is te weinig gedaan in het verleden, we moeten meer doen met de Haarlemmermeer om ongewenste ontwikkelingen bij te kunnen sturen, voor zover we daartoe in staat zijn. Zie het maar als een klein stukje kritiek op de gebrekkige samenwerking die er in het verleden is geweest.’