Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Gebrek aan inzameling door slechte communicatie

LISSE – ‘Ik vind het beschamend dat we niet voldoen aan de landelijke richtlijn voor het inzamelen van papier en gft-afval’. Deze keiharde kritiek kwam van Jaap Schuijt (CDA), commissielid, tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 15 april. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) wees met zijn vingers naar de inwoners.

Het onlangs gepubliceerde Milieubeleidsplan toonde aan dat in Lisse slechts 49% van het gft-afval gescheiden wordt van het restafval. De landelijke norm hiervoor is 56%. Ook het ingezamelde papier ligt onder de voorgestelde norm. Schuijt vond de resultaten ‘beschamend’.
Brekelmans: ‘Was het maar zo makkelijk dat mensen direct 60% van hun afval gaan scheiden op het moment dat de overheid dat aangeeft. Helaas wordt nog steeds niet de norm gehaald. De communicatie van de gemeente richting de inwoners heeft in 2009 helaas niet de resultaten opgeleverd. We zullen de communicatie richting inwoners intensiveren.’ Het Milieubeleidsplan toonde tevens aan dat het gemeentehuis vorig jaar 8,4% meer energie verbruikte dan in 2008.