Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2010

‘Geven loont bij BNI’

LISSE – Meer dan honderd zakenlieden waren om 07:00 uur ’s ochtends aanwezig tijdens de eerste officiële ontbijtbijeenkomst van BNI De Tulp. Ze werden verrast met een speech van Fred van Zwieten, Executive Director Den Haag van BNI – Den Haag. Hij presenteerde de aanwezigen ‘een gegarandeerde methode om zelfs in deze crisis nog meer omzet te draaien.’ Onder het motto ‘Geven loont’ willen de zakenmensen elkaar stimuleren om meer omzet te draaien, waarbij tegelijkertijd anderen geholpen kunnen worden.

De idee achter deze ontbijtbijeenkomsten is dat je als zakenvrouw of zakenman al bezig bent je netwerk uit te breiden, terwijl je concurrenten nog liggen te slapen. De meer dan twintig leden van BNI De Tulp komen iedere woensdagochtend om 07:00 uur bij elkaar in Restaurant De Engel. Van Zwieten vertelde de overige zakenlieden die voor de ontbijtbijeenkomst op woensdag 7 april speciaal waren uitgenodigd: ‘BNI heeft aan de ene kant mensen die een product hebben en aan de andere kant mensen die een product willen hebben. Tegen de prijs van een ontbijtje krijgt u een verkoopteam van 35 mensen. Het is een systeem met altijd een gegarandeerde uitkomst.’

Binnen de BNI, dat tien jaar geleden in de Verenigde Staten gestart is, mag maar één vertegenwoordiger van een beroepsgroep lid zijn. Ieder lid van de BNI heeft een boekje bij zich met kaartjes van de andere BNI-leden. Als de gelegenheid zich voordoet, introduceren zij de mensen van hun groep in een ander netwerk. Van Zwieten: ‘In 75% van de gevallen leidt dat tot business.’

Deze ochtend stond onder meer in het teken van Thymen Kruider (16), een talentvol voetballer. Hij wil heel graag een profvoetballer worden en bij een BNI-bijeenkomst vertelde een van de leden, Frank Ransijn, over diens wens. Een van de andere leden kende enkele scouts en op maandag 12 en dinsdag 13 april mocht Thymen proefwedstrijden bij AZ spelen.
Voor meer informatie: www.bni-de-tulp.nl.