Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2010

Minder bezwaarmogelijkheden tegen Trompenburg

LISSE – Het plan Trompenburg is een stap dichter bij voltooiing. Door het nemen van een coördinatiebesluit worden de beroepsmogelijkheden voor de inwoners ingeperkt. De gemeente maakt hierbij gebruik van een wijziging in de wet. Met het vaststellen van het bestemmingsplan Trompenburg en het verlenen van de bouwvergunning ten behoeve van de nieuwbouw van Rustoord, is alleen nog beroep mogelijk bij de Raad van State. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte dit dinsdag 6 april bekend.

Hij liet onder meer weten: ‘Op het vorige plan om een bouwvergunning af te geven, waren nogal wat bezwaren binnengekomen. Daarom is de vorige procedure stopgezet. Nu starten we een nieuwe procedure met een nieuw bestemmingsplan. Tegelijkertijd stellen we een bouwvergunning op voor het Woonzorgcentrum dat in het midden van het plan Trompenburg wordt gerealiseerd.’
Vanaf 16 april start de bezwarentermijn, die zes weken zal duren. Brekelmans hoopt dat het definitieve bestemmingsplan net voor de zomervakantie in de gemeenteraad kan worden vastgesteld. Maar hij liet ook weten: ‘Als er veel inspraakprocedures komen, dan zou het besluit tot na de zomervakantie kunnen worden uitgesteld.’ De sloop van het bestaande Rustoord moet in maart 2011 gestart worden; een deel van de huidige bewoners kunnen dus nog maar minder dan een jaar in hun geliefde appartement verblijven. Niet het hele Rustoord wordt in één keer neergehaald, informeerde Brekelmans: ‘Langs de Achterweg komt tijdelijke huisvesting. Een deel van het huidige Rustoord wordt in eerste instantie gesloopt: de bewoners uit dat deel gaan naar de tijdelijke huisvesting. Tijdens de nieuwbouw blijft een stuk van Rustoord staan.’ Eind 2013 moet het hele gebouw klaar zijn.