Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2010

Minder schoffelen tegen crisis

LISSE – De economische crisis zorgt ervoor dat de gemeente op alle fronten zoveel mogelijk geld wil besparen. Dit geldt dus ook voor de openbare ruimte; wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) toonde dinsdag 6 april zijn plannen om in delen van Lisse het beheer van de openbare ruimte uit te kleden.

Het winkelcentrum en de Poelmarkt blijven verstoken van de bezuinigingen: deze locaties worden nog op het hoogste niveau ‘Allure’ onderhouden. Het beheer voor de overige gebieden daalt van ‘Harmonieus’ naar ‘Functioneel’: het laagst mogelijke niveau van gemeentelijk onderhoud van de openbare ruimte. Dit houdt dus in dat minder vaak gesnoeid of geschoffeld wordt. ‘Met deze maatregel hopen we 150.000 euro te besparen op een jaarlijkse kostenpost van 3,1 miljoen euro’, zo informeerde Van Zelst.