Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Nieuwe cultuurzender bij Ziggo

STREEK – De televisiezender BravaNL wordt in het pakket van Ziggo opgenomen. BravaNL richt zich op de Nederlandse muziekmarkt. Bijna de helft van de uitzendingstijd wordt besteed aan klassieke concerten en solisten van Nederlandse bodem. Ook is er veel aandacht voor nieuw Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen.’

Door Joep Derksen

In een presentatie voor de programmaraad lieten de drijvende krachten Gerard Ardesch (foto) en Rob Overman onlangs weten: “We presenteren de absolute wereldtop aan opera- en balletgezelschappen, orkesten, concertzalen en solisten. Ook wordt opera en ballet, geestelijke muziek en stukken van Beethoven, Mahler en Mozart uitgezonden. Het uiteindelijke doel is om 24 uur per dag uit te zenden zonder reclameblokken, zodat de kijker naar de muziek kan kijken en luisteren.”

Ziggo liet afgelopen week weten dat de Spaanstalige zender TVE vervangen wordt door de Franstalige zender TV5 Monde. Het informatiekanaal Ziggo TV verdwijnt en BravaNL verschijnt op die plaats. Op de radio wordt de zender RTBF vervangen door Efteling Radio. De zenderwisselingen vinden automatisch plaats; televisies en radio’s hoeven dus niet opnieuw ingesteld te worden.