Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2010

Samenwerken voor een stilleven

STREEK – De bloemenpracht in de Bollenstreek trekt toeristen van heinde en verre. Mensen zoals deze kunstenaars: de broers Fela (21) en Dali (19) Donker, die samen met hun neef Tun (20) Donker een eigen galerie hebben opgezet in het centrum van Leiden. Aan de rand van een bollenveld tussen Sassenheim en Lisse schilderde dit opmerkelijke drietal op dinsdag 13 april een stilleven.

Door Joep Derksen

Meerdere malen per week reizen de drie, die samen het “Donker Collective” vormen door het land om een schilderij te maken, zo vertellen ze. “We schilderen hoe we ons voelen. Vandaag maken we samen één schilderij, maar uiteraard schilderen we ook apart”, vertelt Tun. “Als ik iets schilder wat Fela niet bevalt, dan schildert hij er gewoon weer overheen.”

Dali: “We hebben geen kunstacademie gedaan. Het schilderen zit gewoon in onze genen. We maken stillevens, abstract of naaktmodellen. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als we een vrouw konden schilderen hier midden tussen de bloemen. Dat hoeft overigens geen naaktmodel te zijn.” Is het schilderen een levensfase voor de broers en de neef of is dit hun eindstation? “Absoluut het laatste, al zullen we de kunst wellicht niet beperken tot het schilderen en gaan we ook met keramiek en videoart werken.”