Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2010

“Samenwerking is grootste verdienste”

SASSENHEIM – Als symbool van grote verbroedering dronken de vrijwilligers van voetbalverenigingen Ter Leede en V.V. Teylingen gezamenlijk een bakje koffie en aten ze een stuk taart. Ze vierden hiermee de start van de aanleg van twee kunstgrasvelden en de grasrenovatie van enkele voetbalvelden. Later op maandag 19 april groef wethouder Karin Lambrechts (VVD) de middenstip symbolisch uit.

Door Joep Derksen

Theo Ceelen, directeur van Ceelen Sport Constructies en Jeroen Reijnaerts, Een medewerker van de gemeente Teylingen, zijn trots dat deze dag nu toch gekomen is. Beiden laten weten: “Op het hoofdveld van Teylingen komt een nieuwe toplaag. Er zit een, door organisch afval veroorzaakte, gasbel in het veld; dat moet worden afgegraven. Onder het hoofdveld komt een drainage- en ontluchtingssysteem. Het bijveld van Teylingen krijgt kunstgras. Datzelfde materiaal komt ook op het wedstrijdveld van Ter Leede en hun trainingsveld wordt geheel gerenoveerd en krijgt een nieuwe grasmat. Veld 3 van Ter Leede wordt gefreesd en in de eerste week van mei wordt daar het gras ingezaaid. De totale kosten hiervoor bedragen 908.000 euro.”

Jaap Wijntjes, vice-voorzitter van Ter Leede, en Willem van der Krogt, voorzitter van VV Teylingen, spreken de vrijwilligers toe. De voorzitter laat weten: “Bij jullie heerst een beetje een tweeslachtig gevoel. Jullie hebben goed werk verricht op een veld dat aan vervanging toe is. De grootste verdienste van vandaag is dat jullie willen samenwerken. Geniet van jullie gebak en over zo’n acht weken is het werk afgerond.”

Fusie
Cees Luijk, projectleider bij Ter Leede: “Ik ben blij dat het hoogtepunt is gekomen na zeven jaar voorbereidingswerk. Door het kunstgras zal het voetbalspel veranderen; het wordt sneller. Wat het eerste team van Ter Leede betreft, streven we voor het volgende seizoen naar de hoogste plaats.” Wijntjes antwoordt op de vraag of deze samenwerking een opmaat is naar het F-woord (fusie): “Dit betreft een verdergaande vorm van samenwerking”. Die uiteindelijk zal uitmonden in een fusie? “Uiteindelijk zal de politiek een fusie wel voorschrijven.”