Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2010

Scootmobielenfile tussen de bollen

STREEK – De scootmobielen zomertoertocht was dinsdag 20 april een groot succes; maar liefst 130 deelnemers reden met hun geliefd drie- danwel vierwielertje van Noordwijkerhout, via Voorhout en Lisse weer terug naar de startplaats bij de Munnekerweij. De Stichting Platform Gehandicapten Noordwijkerhout organiseerde dit geslaagde evenement.

Wethouder Morssink presteerde het voorafgaand aan de start om binnen de kortste keren de stoel van zijn scootmobiel te slopen. Nadat burgemeester Goedhart het startschot had gegeven, gingen wethouders De Haas en Morssink in hun door de politie te leen gegeven scootmobielen voorop van de stoet rijden. Maar niet voordat de organisatie enkele waarschuwende opmerkingen had meegegeven aan de deelnemers: “Het is vandaag geen wedstrijd! We rijden heel rustig, ga dus de wethouders niet voorbij rijden.” Ook werd de deelnemers geadviseerd om twee-aan-twee te rijden, anders zou de scootmobielenfile een halve kilometer lang worden.

De deelnemers gingen op pad vanaf de Munnekeweij en ze hielden zich uitstekend aan de maximum snelheid. Na precies een uur en vijf minuten reden de scootmobielers langs ’t Soldaatje. Een enkele journalist die zich ook met een scootmobiel voortbewoog, was op dat moment al naar de achterhoede afgezakt. De stoet ging binnendoor naar Lisse, alwaar in de voetbalkantine van FC Lisse een lunch werd aangeboden. Geheel opgefrist gingen de scootmobielers daarna langs de Keukenhof, De Zilk, en na een kopje koffie bij de Duinpan, terug naar Noordwijkerhout.