Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

First Friends viert feest

VOORHOUT – First Friends, een club van ouders die met hun 0 – 4 jarige kinderen wekelijks bij elkaar komen, vierde woensdag 19 mei haar derde verjaardag. De meer dan twintig kinderen en moeders spelen samen spelletjes en zingen Engels- en Nederlandstalige liedjes. Bijzonder is dat de volwassenen uit alle werelddelen afkomstig zijn: Australië, Zuid-Afrika, Engeland, maar ook Polen, Ecuador, Duitsland en België.

First Friends is er voor alle ouders en mannen zijn van harte welkom, maar in de praktijk blijken alleen moeders de wekelijkse gang naar de Speleweij te maken. Macha Hoog Temmink is een van de organisatoren van First Friends: ‘We zijn een gezelligheidsclubje. Ons doel is om sociale contacten te brengen voor mensen die in deze regio komen wonen, of die van een fulltime baan door het krijgen van een kind in een parttime baan terechtkomen en andere moeders willen leren kennen.’

De ochtend begint met het zingen van een welkomstliedje, waarna de kinderen met elkaar kunnen spelen en de moeders een kopje koffie drinken. Vervolgens zingen jong en jonger samen Engelstalige en Nederlandstalige liedjes. First Friends loopt puur op vrijwilligers: de bezoekers betalen 4 euro per keer dat ze aanwezig zijn, maar helpen ook mee met het afruimen en opruimen van het speelgoed.

Hoog Temmink: ‘Hier komen zowel Nederlandse als buitenlandse families; we staan open voor iedereen. Het is een enorme meerwaarde om mensen uit andere culturen te ontmoeten. We spreken Engels, Pools of Chinees met elkaar en de kinderen pikken ook wat op. Mijn dochter Sophie zingt bijvoorbeeld thuis Engelstalige liedjes.’ Behalve de wekelijkse bijeenkomsten op woensdagochtend vanaf 09:30 uur, wordt eens per acht weken een buitenactiviteit op zaterdag gehouden, zodat de vaders ook mee kunnen gaan.