Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Haarlemmermeer en Lisse praten weer

LISSE – Er zit schot in het overleg tussen Lisse en de Haarlemmermeer over de Westflank. Dit liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) donderdag 20 mei weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Al jaren maakt de gemeente zich zorgen om de bouw van duizenden huizen in Lisserbroek, zonder dat er concrete plannen zijn voor het aanleggen van voorzieningen en extra wegen voor het autoverkeer tussen Lisserbroek en Lisse.

Brekelmans reageerde op een vraag van commissielid Cor van Dijk (D66). De wethouder informeerde: ‘De afgelopen week hadden we bestuurlijk overleg met de Haarlemmermeer, maar ook ambtelijk zijn er al diverse overleggen geweest, in een heel positieve sfeer. Projectmanagers hebben met elkaar gesproken, structuurvisies zijn naast elkaar gelegd. Gekeken is naar verkeer en vervoer, voorzieningen, scholen, winkels, parkeren en wonen. Op allerlei beleidsterreinen is overleg. De komende week is er ook op deelgebieden aanvullend overleg. Er is over de Westflank meer sprake van afstemming tussen Lisse en de Haarlemmermeer en daar zijn we blij om.’