Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

‘Keukenhof moet redelijke biedingen doen’

LISSE – ‘De compensatie van zowel de bollengrond als andere gerelateerde partijen aan de Keukenhof moet goed geregeld zijn. Anders nemen burgemeester en wethouders geen collegebesluit over het Masterplan Keukenhof. Deze waarschuwende woorden uitte wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 20 mei. Hij beantwoordde een vraag van fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) over dit onderwerp.

Brekelmans: ‘We hopen om samen met Keukenhof, die het Masterplan aanstuurt, en met Gedeputeerde Staten met alternatieven te komen voor bollengrondcompensatie. Ergens in oktober proberen we het besluit te nemen. Als college willen we geen collegebesluit nemen als de compensatie niet geregeld is. Wij vinden het belangrijk dat er duidelijkheid is. Ook al ben je gewoon pachter, ieders belang moet gewogen worden en redelijke biedingen moeten gedaan worden. Als er onredelijke dingen in zitten, willen we er geen goedkeurende klap op geven. Dat weten ze nu bij de Keukenhof.’