Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Seniorenraad ageert tegen overhevelen cursussen

LISSE – ‘Niet alle SWOL-cursussen kunnen overgeheveld worden naar de volksuniversiteit.’ Deze waarschuwing uitte de seniorenraad richting wethouder Adri de Roon (D66) in haar vergadering van maandag 17 mei.

De SWOL organiseert een aantal cursussen. Waar mogelijk zouden deze overgeheveld worden naar de volksuniversiteit. Voorzitter Berna van Amersfoort: ‘Maar de bewegingscursussen voor ouderen zijn voor minder mobiele ouderen. In de volksuniversiteit zijn trappen; daar kunnen die mensen niet op. Bovendien hebben de cursussen voor volwassenen een bepaald tempo, terwijl ouderen rekening houden met het feit dat er meer uitleg wordt gegeven.’ De Roon liet weten dat er wellicht mogelijkheden zouden kunnen zijn om de bewegingscursussen op de huidige locatie te houden, maar voorzag een probleem: ‘Je blijft toch zitten met de nodige financien waarvoor dekking gezocht moet worden.’