Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Seniorenraad vraag aandacht voor 60-plussers

LISSE – Vorige maand hield de seniorenraad een pleidooi om de minimumleeftijd van de mensen voor wie het ouderenbeleid van toepassing is niet met tien jaar te verhogen. Dit vindt hoogstwaarschijnlijk geen gehoor bij het college, zo bleek tijdens de meest recente vergadering van de seniorenraad op maandag 17 mei.

Voorzitter Berna van Amersfoort informeert: ‘Het ouderenbeleid was altijd gericht op ouderen van 55 jaar en het college wil het verhogen naar 65. Wij hebben voorgesteld om de minimumleeftijd te stellen op 60 jaar. Dat zit er vermoedelijk niet in. Maar als mensen die jonger zijn dan 65 jaar koffie willen drinken in de Beukenhof, dan maakt niemand er een probleem van.’

De nieuw uit te geven seniorengids wordt later dit jaar verspreid onder alle 65-plussers. Het college bekijkt of die gids ook naar de 60-plussers verzonden kan worden. ‘Hiermee maak je deze mensen die veelal stoppen met werken attent op vrijwilligerswerk wat ze kunnen doen’, vertelt Van Amersfoort.