Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 mei 2010

Wienen kijkt naar wijziging woonruimteverdeelsysteem

STREEK – “We moeten aan de slag met het wijzigen van het woonruimteverdeelsysteem.” Deze mededeling deed Jos Wienen, lid van het Dagelijks Bestuur voor Holland Rijnland op woensdag 26 mei. Al jarenlang klagen veel inwoners over de problematieken om een woning in de eigen woonplaats te kunnen bemachtigen. Gekeken wordt naar mogelijkheden om een deel van de woningen aan de eigen inwoners toe te wijzen.

De komende jaren zullen er veranderingen komen in het woonruimteverdeelsysteem van Holland Rijnland, dat is duidelijk. Wienen: “De Rijnstreek heeft nu een ander systeem dan de Bollenstreek en de Leidse regio. Ook Europa stelt andere eisen richting wooncorporaties en we moeten ons over het woonruimteverdeelsysteem buigen. Houden wij het vrije vestigingsrecht vol, wat nu van toepassing is of geven we bepaalde groepen wat extra kans om een huis in de eigen plaats te bemachtigen. De Rijnstreek heeft een dergelijke regeling al en ik kijk daar met buitengewoon veel belangstelling naar.”