Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2010

Bomen wijken voor villa’s

LISSE – Zes bomen in de Hobahostraat mogen gekapt worden. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 15 juni, zo maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend.

Deze bomen moeten wijken voor de realisatie van de eerste fase van het Havenkwartier; acht woningen op het parkeerterrein Hobahostraat. Tegen de kap zijn vijf bezwaarschriften, in ambtelijke taal: zienswijzen, binnengekomen. De gemeente concludeert echter dat er geen (valide) argumenten aangevoerd werden welke zouden moeten leiden tot het weigeren van de kapvergunning. ‘De bomen staan de uitvoering van de ontwikkeling van het terrein in de weg’, aldus een ambtelijk rapport.