Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2010

Duur haalbaarheidsonderzoek

LISSE – ‘Als een voorbereidingskrediet voor een haalbaarheidsonderzoek al 120.000 euro bedraagt, hoeveel gaat het project om een tennishal te krijgen bij Ter Specke dan wel niet kosten?’ Deze verzuchting kwam van fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA). Zij verbaasde zich dinsdag 8 juni tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien over het hoge bedrag aan onderzoekskosten dat in de 1e Tussentijdse Rapportage vermeld stond.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten dat de soep niet zo heet gegeten wordt, als die wordt opgediend. ‘Die 120.000 euro worden opgedeeld in 30.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek Ter Specke en 90.000 euro als voorbereiding voor het realiseren van een tennishal. Er kunnen meerdere varianten ingetekend worden en het onderzoek moet uitwijzen wat de verstandigste oplossing is. De tennishal verdwijnt bij de Sportlaan en gaat waarschijnlijk onderdeel uitmaken van Ter Specke. Die 90.000 euro is krediet om ruimte te hebben om stappen te kunnen maken. Het wil niet zeggen dat we het ook opmaken.’ Vermeulen was gerustgesteld met dit antwoord.