Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 juni 2010

"Oranjevereniging meer dan koekhappen en zaklopen"

NOORDWIJKERHOUT - Naast zijn werk voor het Meldpunt Kinderporno besteedt 'pensionado' Erents veel tijd aan zijn Volkswagen Kever uit 1960, die hij Bob heeft genaamd. Sinds 1990 is hij betrokken bij de Oranjevereniging van Noordwijkerhout en in het verleden ook bij het paalzitten. "Dat evenement is ten onder gegaan aan haar eigen succes."
Ook is hij voorzitter geweest van de jaarlijkse bloemenmozaiekenwedstrijd. "Door gebrek aan deelnemers is deze wedstrijd gestopt. Maar ik ben blij dat die mozaiken weer bij de Witte Kerk zijn gekomen. De Zilk heeft al die jaren wel de mozaiekenwedstrijd georganiseerd en met veel succes."
Sinds de jaren dat Erents bestuurslid was van de Oranjevereniging en onder meer vice-voorzitter is geweest, is de Oranjevereniging volwassener geworden: "Het is meer dan koekhappen en zaklopen. Wij verzorgen de evenementen op 31 januari, 30 april, 5 mei en de feestweek in september." Samen met anderen organiseert hij de kermis op de Brink en het vuurwerk.Ook het tonknuppelen behoort tot zijn takenpakket.