Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Agnes Corbeij – Krijnen wint Writing4U Persprijs 2010

VOORHOUT - Met haar artikel “Beroemde Bunnikse tekenaar is terug” won Agnes Corbeij – Krijnen de Writing4U Persprijs 2010. De tientallen inzendingen voor deze tweede editie van de persprijs tonen aan dat er veel schrijftalent is onder de freelance journalisten die schrijven voor de huis-aan-huis media. Corbeij – Krijnen was met haar artikel dat eerder dit jaar verscheen in het Bunniks Nieuws doorgedrongen tot de shortlist, samen met Daniëlle te Beest (“Waarom moesten jullie mij hebben?” – Amersfoort-Nu) en Remko Meddeler (“Boodschap in de zon” – Hengelo’s Weekblad). De gelukkige winnares ontving zaterdag 24 juli het bronzen beeldje van kunstenaar Frans van der Veld en liet weten: “Het is heel fijn dat deze prijs opgezet is en ons werk wordt gewaardeerd.”

De huis-aan-huis nieuwsbladen hebben een zeer groot bereik en worden goed gelezen. Duizenden freelancers leveren een bijdrage aan deze vorm van media en de Writing4U Persprijs geeft deze journalisten de erkenning voor hun werk. Ook in deze tweede editie bleek weer dat er veel journalistiek talent is, dat nog niet is ontdekt door de mainstream media.

De bijdrage van Agnes Corbeij – Krijnen, “Beroemde Bunnikse tekenaar is terug”, verschenen in het ‘Bunniks Nieuws, toont de terugkeer van een in Bunnik bekende tekenaar, Jan Rodrigo. Hij woonde in verschillende landen en schilderde duizenden stad- en havengezichten, landschappen en figuren. Door een beroerte schildert Rodrigo niet meer en takelt hij in mentaal opzicht af. Het artikel laat de tekenaar van zijn meest fragiele kant zien, maar laat Rodrigo zeker in zijn waarde. Het artikel beschrijft de laatste fase van iemand’s leven, zoals het werkelijk is.


Dit artikel geeft de lezer niet alleen kippenvel: “Af en toe rijdt Jan door Bunnik met zijn scootmobiel. Hij weet waar de mensen wonen die hij kent van vroeger. ‘Ik rijd er wel eens langs, maar ik bel nooit aan.’ Waarom hij dat niet doet, vindt Jan moeilijk uit te leggen.” Maar ook is er subtiele humor in verwerkt: “Eens in de week speelt Jan een potje schaken met een man die in de buurt van Buninchem woont. “Dat is leuk. Ik win nooit, maar het is gezellig.” Agnes, jouw artikel is hét bewijs dat journalistieke juweeltjes iedere week gevonden kunnen worden in de huis-aan-huis bladen. Deze Writing4U Persprijs is daarom dubbel en dwars verdiend.

Corbeij – Krijnen liet na het in ontvangst nemen van het bronzen beeldje weten: “Het is heel fijn dat deze prijs opgezet is en ons werk wordt gewaardeerd. Een prijs winnen is mooi, maar ik vind het werk geweldig; je spreekt met wethouders, kinderen en tekenaars. Ik hoop dat ik nog lang voor de huis-aan-huis-media kan blijven schrijven.”