Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2010

Dorp doormidden geknipt

VOORHOUT – De spoorwegovergang, de belangrijkste doorgaande route tussen Noordwijk en Sassenheim is tussen 14 en 23 juli compleet afgesloten. Het verkeer moet zich hierdoor langs de Leidsevaart wurmen of omrijden via Noordwijkerhout. Ook de bewoners van het oude dorp en de nieuwbouwwijk Oosthout kunnen elkaars gebieden enkel lopend of fietsend bereiken.
Even snel boodschappen doen voor het weekend bij de supermarkt in het oude dorp zit er voor de Oosthouters niet in. Ook de supermarkt en naastgelegen winkels aan het Jacoba van Beierenplein merken dat de toeloop door de wegafsluiting vele percentages lager ligt. Het is het bekende verhaal van de zure appel en daar doorheen bijten. Maar komt er na het zuur ook daadwerkelijk het zoet; de Herenstraat als mooie winkelstraat? Ongetwijfeld; zeker als de shopper ervan houdt om gratis uitlaatgassen in te ademen tijdens het winkelen.