Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 juli 2010

Hoog bezoek in Noordwijk

NOORDWIJK – De ‘Oohs’ en ‘Aahs’ galmden afgelopen weekend over de boulevard en door de winkelstraat van Noordwijk-Zee. Levensechte reuzeninsecten en aliens liepen tussen de mensen door en gaven hun eigen shows. Het spektakelgezelschap Close Act verraste de Noordwijkers en toeristen met een voor deze regio nog niet bekend fenomeen. ‘We willen een boodschap meegeven’.

Recent was al een voorproefje van Close Act te zien in Noordwijk; de zogeheten ‘White Wings’ gaven acte de présence bij de opening van Azzurro. Zaterdag 24 juli en zondag 25 juli liepen er echter opeenvolgende mensen met reuzenkostuums door het dorp en langs de boulevard. Het zorgde bij tijd en wijle voor een surrealistisch effect; de langzaam voortbewegende en traag fladderende white wings met de duinen en de Noordzee op de achtergrond.

Vanaf het gat van Palace kwamen de XL insects tot leven; grote op mieren en muggen lijkende reuzenkostuums. Met veel lawaai liepen ze door de massa mensen om hier en daar te proberen een kind of volwassene te ‘verorberen’. Ook de ‘Aliens’ trokken de aandacht; door hun speciale vormgeving waren ze niet alleen apart, maar ook voor samen een warme aanblik voor het oog.

Hesther Melief is oprichter van Close Act, dat sinds 1991 bestaat. Tegenwoordig geeft de groep mensen van 50 personen optredens over de hele wereld; van Amersfoort tot Bogota tot China. Ze laat weten: ‘Met onze voorstellingen willen we een boodschap meegeven aan de mensen en hun meer belevingsfantasie geven. In onze voorstellingen wordt het publiek altijd betrokken; we brengen de mensen letterlijk in beweging. Tegelijkertijd symboliseren we zaken als milieuverontreiniging, zonder dat we met een belerend vingertje staan te zwaaien.’

Zondag 25 juli baanden opvallende voertuigen zich een weg door het publiek. Steltdrummers bewogen synchroon door de ruimte en speelden drums. Ook characters; zogeheten zilveren, futuristische wezens die al een lange weg door de tijd en ruimte hebben afgelegd, ontbraken niet. Vervolgens kwam er een speciaal optreden van Victorine Pasman, die met haar 4,5 meter hoge jurk letterlijk alle aandacht naar zich toetrok. Ze nodigde mensen uit om in haar jurk te komen en van binnen te bekijken en gaf een performance waar verschillende thema’s in haar acts terugkwamen. De ontmoeting tussen de gigawezens van Close Act en de creatie van Vitorine Pasman was een cultureel hoogtepunt van een geslaagd mecenasevenement.


1 Comments:

At 4:03 p.m., Blogger flitz1 said...

Niet het gat van Noordwijk maar het gat van Palace

 

Een reactie posten

<< Home