Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2010

Monumentencommissie gefopt

LISSE – ‘We zijn gewoon gefopt. Het pand aan de Achterweg-Zuid 56 is anders en hoger geworden.’ Deze kritiek uitten de leden van de Monumentencommissie tijdens hun vergadering van donderdag 1 juli.
In juni 2007 gaf voormalig wethouder Guus Mesman (PvdA) toestemming om de woning uit 1872 met schuren (ook bekend als Grotenhof) op dit adres volledig af te breken en te herbouwen. Een bollenschuur met een typische raamstructuur en bloememblemen werd uitgezonderd van de sloop. De plannen die door eigenaar Jan Zwaan en architect Hans van Egmond een maand later aan de Monumentencommissie werden gepresenteerd, konden ook de instemming van de commissieleden krijgen. De vrijstaande muur uit de oudste periode van Grotenhof zou behouden blijven en zelfs verlengd worden. Voordat de commissieleden vergaande conclusies trekken, willen ze eerst de situatie ter plekke bekijken.