Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2010

Nieuwe wandelroutes

LISSE – Drie nieuwe wandelroutes hebben het levenslicht gezien. Pieter Balkenende, regiomedewerker van Landschapsbeheer Zuid-Holland overhandigde dinsdag 6 juli het eerste kaartje van ‘Wandelnetwerk Keukenhof’ aan wethouder Bas Brekelmans (VVD).

Momenteel kunnen de wandelaars zich al uitleven op het Laarzenpad Keukenhof, Laarzenpad Zuid-Holland en het Ommetje Poelpolder. De nieuwe routes zijn ontstaan met medewerking van medebedenkster van het Ommetje Poelpolder Maaike Breure, die momenteel ernstig ziek is. Balkenende informeert: ‘Met dit Wandelnetwerk Keukenhof is er een lokaal wandelnetwerk in Lisse. De bestaande wandelroutes zijn met elkaar verbonden en twee nieuwe routes zijn gerealiseerd. Tevens hebben we met behulp van wegwijzers gezorgd voor een koppeling tussen het centrum en het buitengebied. Verspreid over het wandelgebied worden vijf informatiepanelen met routes erop geplaatst. In de toekomst willen we het wandelnetwerk uitbreiden zodat de wandelaars ook door bollengebieden kunnen lopen. Maar deze wens ligt nu nog lastig bij de eigenaren van die bollenvelden.’
De twee wandelroutes die het levenslicht hebben gezien zijn het Van Lynden Ommetje (3,5 kilometer lang) en de Reigersbosroute (5 kilometer). De Keukenhofboschroute van 2,5 kilometer wordt op korte termijn gerealiseerd. Het boekje ‘Wandelnetwerk Keukenhof’ is gratis te verkrijgen bij onder meer de VVV. Aan de totstandkoming van deze uitgave leverden verschillende instanties een financiele bijdrage, waaronder de Provincie Zuid-Holland (ruim 30.000 euro) en de gemeente Lisse (10.000 euro).