Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Subsidie voor betere dienstverlening

LISSE – Om nog in aanmerking te komen voor een subsidie draait het ambtelijk apparaat op volle toeren. Tot 1 september kunnen gemeenten gebruik maken van de zogeheten voucherregeling ‘normenkader voor bedrijven’ dat via Senter Novem wordt verleend. Deze regeling biedt gemeenten de mogelijkheid om naast het doorlichten van de dienstverlening ook duidelijkheid te krijgen over de vragen van het bedrijfsleven.
Een ambtelijk rapport dat dinsdag 13 juli werd vrijgegeven meldt onder meer: ‘Per deelnemende gemeente is maximaal 15.000 euro aan subsidie ‘verbetering dienstverlening bedrijfsleven’ beschikbaar voor externe ondersteuning. Voorwaarde is dat de gemeente de helft van de kosten voor eigen rekening neemt. De tijd is zeer kort om, na te zijn doorgelicht door een extern bureau en het ontvangen van een verbeterplan, aan de hand van dit plan een actieprogramma op te stellen. Maar als we snel handelen kunnen wij een belangrijk deel van de ambitie om de dienstverlening te verbeteren nog in 2010 realiseren.’