Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Twijfels over nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

STREEK – Het Cluster Lokale Cliëntenraden, de 10 afdelingen van de Cliëntenraad alsmede de familieraad, hebben een negatief advies uitgebracht tegen de aanstelling van de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van WWZ/Mariënstaete/Valent. Desalniettemin begint de voorzitter vanaf zondag 15 augustus toch met haar nieuwe functie, aangezien ze het volste vertrouwen krijgt van de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht en de OR.

In november 2009 trad de volledige Raad van Bestuur af. Onlangs presenteerde de voorzitter zich aan de verschillende organen van WWZ/Mariënstaete/Valent en ze kon de vertegenwoordigers van de Cliëntenraad en familieraad niet overtuigen dat zij de juiste persoon was op de juiste plek. Bob Beyderwellen zitt al jaren in de familieraad en vertelt over dit gesprek: “Op die dag had de voorzitter vier gesprekken en wij waren als laatste van die vier gesprekken aan de beurt. Ze had bij het bedrijf Zorgbalans wel goed werk gedaan, maar kwam op ons niet warm over. Het was best een moeilijk besluit, maar wij hadden onze bedenkingen. De indruk die wij hadden, is dat zij geen mensenmens is die in staat is om iedereen te binden.”

Hij laat tevens weten dat de familieraad graag nogmaals met de voorzitter in overleg gaat. “We willen dit heel graag uitpraten en onze gevoelens over haar ‘clearen’. Die gevoelens werden ons ingegeven door haar presentatie en de chemie met het personeel.” Momenteel is de organisatie bezig met het aantrekken van een tweede persoon die toe kan treden tot de Raad van Bestuur. Volgens bronnen heeft een gewenste kandidaat zich echter teruggetrokken, zodat de zoektocht nog wat langer zal duren.
Woordvoerder Alex Passchier van WWZ/Mariënstaete/Valent laat desgevraagd weten: Het Cluster Lokale Cliëntenraden (CLC) heeft na het eerste gesprek met de voorzitter inderdaad negatief geadviseerd over haar aanstelling. De voorzitter zal zodra zij in functie is zo spoedig mogelijk weer met de CLC in gesprek gaan om de samenwerking een goede basis te geven en om positief te starten. Wat betreft de functie van een bestuurslid (naast de voorzitter) is tot nu toe nog geen geschikte/gewenste kandidaat gevonden. Er is daarom geen sprake van het terugtrekken van een kandidaat. De sollicitatieprocedure loopt nog.” De klokkenluider gaf tot besluit nog een advies: “Wij vinden het beter om naast de voorzitter  nog een man aan te stellen. De combinatie man-vrouw werkt beter dan twee vrouwen of twee mannen.”

4 Comments:

At 2:32 a.m., Anonymous Anoniem said...

Oordeel zelf maar eens over de competenties van de betreffende dame, die in de periode 2006 t/m juli 2010 als bestuurslid (mede) de scepter zwaaide over Zorgbalans.
Ook is het interessant te weten wat haar perceptie is over "basiszorg":

http://www.skipr.nl/magazine/zorgbalans-en-de-moed-der-wanhoop-59446.html

http://zorgenvoormijnmoeder.blogspot.com/2008/03/vooral-niet-loslaten.html

http://fokkeblog.blogspot.com/2010/05/de-reactie-van-zorgbalans.html

 
At 4:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

Erna van de pers nu op non-actief! Raad van toezicht neemt dit besluit afgelopen week

 
At 8:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

Eindelijk gerechtigheid!

 
At 10:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Waarom bllijven dit soort acties bestaan. Men kan via google er snel achter komen of iemand functioneert of niet. Maar nadat iemand is aangenomen blijkt toch (weer) dat diegene niet voor niets uit de functie is gezet bij het vorige bedrijf. En helaas wel weer met een hoge oprot premie in de portomonee.

WEG MET AL HET BESTUUR IN PLAATS VAN WEG MET DE ARBEIDERS!!

 

Een reactie posten

<< Home