Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2010

Wethouder moet varkentje wassen

LISSE – Tijdens de verkiezingscampagne maakte D66 er een sport van om reclameuitingen van de VVD digitaal te wijzigen in D66-promotie. Het bekendste voorbeeld hiervan is de tweetfoto van de Smart-campagnewagen waarop fractievoorzitter Cees Verburg (D66) een logo van zijn partij ingescand had.

Na afloop van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 1 juli, waarbij de Kadernota unaniem door alle politieke partijen was aangenomen, overhandigde gemeenteraadslid Miriam Timmer (D66) een spaarvarken aan wethouder Bas Brekelmans (VVD). Op dit door de VVD tijdens de verkiezingscampagne gebruikte spaarvarken was een D66-logo geplakt. Timmer liet weten: ‘We hebben deze hele avond over bezuinigingen gesproken en het is aan de wethouder om dit varkentje even te wassen. Hij kan beginnen met het wassen van dit VVD-varkentje, omdat er nu een D66-logo op staat.’