Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Wijzigingen in plan Engelhof

LISSE – Een behoorlijk aantal wijzigingen in het bestemmingsplan woongebied Engelhof kreeg dinsdag 13 juli de goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders. Het bouwbedrijf Horsman heeft zevental wijzigingen aangebracht om het plan financieel aantrekkelijker te maken. Er komt minder variatie in de woningtypen en ook minder groen en openheid in het centrale deel.

De heel dure tweekappers aan de zuidzijde met uitzicht over de bollenvelden worden drie onder één kap: iets goedkoper en daardoor verwacht Horsman dat ze beter verkoopbaar zijn. In het midden van het gebied waren patiowoningen gepland alsmede wat speels water en groen. Dat zijn nu rijtjeswoningen geworden. Het stukje centraal groen en het speelse water wijkt hiervoor.

Aan de noordkant van het plan is de weg verlegd, en daarmee ook de woningen, die nu op het zuiden gelegen tuinen hebben. De weg plus een parkeerstrook liggen als buffer tussen de tuinen van de woningen aan de Catharijnenlaan en het nieuwe woongebied. Het idee van korte blokken van vier woningen verbonden met garages aan deze zijde van het plan is ook verlaten. Het is hier nu één bouwblok geworden.
De bestaande en nieuwe watergangen komen rechter tegenover elkaar te liggen en de sociale component is verplaatst. Deze was globaal achter de woningen in de Romijnstraat gepland, maar onlangs heeft wooncorporatie Stek ervoor gekozen om de dertig sociale woningen te willen realiseren op haar eigen stuk grond, waar thans de speeltuin is gevestigd. Het gebouw voor de speeltuinvereniging is gedraaid en aan de Catharijnenlaan is er één woning bij gekomen.