Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2010

“Ik pak nu alle kansen aan”

SASSENHEIM – De eerste medaille die Sven Boekhoven tot nog toe haalde was tijdens zijn debuut op zondag 18 april tijdens het NK-aangepast wielrennen. Hij behaalde een bronzen plak. Mede vanwege deze prestatie, maar ook door zijn houding en inzet tijdens de trainingen is Boekhoven een van de 18 atleten die de Nederlandse eer hoog houden tijdens het WK aangepast wielrennen, dat van 18 tot en met 22 augustus in Baie-Comeau, Canada gehouden wordt.

Deze ploeg bestaat uit handbikers, tandems, tricycling en cycling. Nog altijd is Boekhoven wat verbaasd over het feit dat hij deel mag nemen aan dit wereldkampioenschap. “Ik fiets eigenlijk nog niet zo lang en ben nu ongeveer één jaar actief met koersen. Mijn behaalde derde plaats op het NK aangepast wielrennen was al een heel welkome verassing, maar dit is nog mooier. Ik pak nu alle kansen aan om te trainen en rijd in Canada natuurlijk in de nationale kleuren.”
Op vrijdag 20 augustus rijdt Sven de tijdrit over 2 ronden op een parkoers van 11,4 km en op zaterdag 21 augustus volgt dan de wegwedstrijd over 5 ronden. Voor meer informatie over de topatleet: www.e-sven.nl.