Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2010

‘Miscommunicatie tussen politie en Officier van Justitie’

‘De ontruiming van de kraakpanden had niet mogen gebeuren.’ Deze opmerkelijke uitspraak kwam van Nicolette Stoel, Woordvoerder Openbaar Ministerie. Woensdagochtend 21 juli kwam een batterij politieagenten met veel vertoon opdagen bij de kraakpanden aan de Huis ter Duinstraat 54 tot en met 66. De Poolse krakers dienden de panden te verlaten en antikraakbewoners stonden reeds met hun spullen klaar om in de woningen te trekken. Dankzij een advocaat van de krakers werd de ontruiming voortijdig afgeblazen. Nu blijkt dat de politie de ontruiming helemaal niet had mogen beginnen.
Stoel informeert desgevraagd: ‘Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt het erop dat er een miscommunicatie is geweest tussen de politie en de officier van justitie. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar dat is de voorlopige uitkomst. Er is enige tijd voorafgaand aan de ontruimingsactie overleg geweest tussen de politie en het Openbaar Ministerie. De politie begreep dat er mocht worden ontruimd. De officier heeft dat mogelijk anders begrepen. Er is iets misgegaan in de communicatie tussen beide partijen. Hoe dit heeft kunnen plaatsvinden wordt verder onderzocht.’ Ze besluit: ‘Die ontruiming had niet mogen gebeuren. Het is bijzonder vervelend dat het zo gelopen is.’