Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 augustus 2010

Multifunctioneel buurtcentrum komt er toch

LISSE – Drie handtekeningen zorgden er vrijdag 13 augustus om 13 minuten over vier voor dat het gebouw van de Speeltuinvereniging Kindervreugd definitief terugkeert in De Engel. Na vijftien jaar van plannen maken, onderhandelingen, wachten op Provinciale toestemming en nog meer onderhandelen kan volgend jaar eindelijk begonnen worden met de constructie van een multifunctioneel gebouw.

Het duurt vijftien jaar, maar dan heb je ook wat. Zolang namen de onderhandelingen over de terugkeer van het verenigingsgebouw in beslag en doken problemen continue op. Rosalinde Mens, tweede voorzitter van de speeltuinvereniging, durfde pas echt te geloven dat het verenigingsgebouwtje daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden op het moment dat wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse), Rob van der Poll, voorzitter van speeltuinvereniging Kindervreugd en Rene Vos (Bouwbedrijf Horsman & Co. Vastgoed II BV) hun handtekeningen zetten op een officiële overeenkomst.

‘Eindelijk!’ verzucht Mens vlak voor de ceremonie. ‘Ik ben nog een beetje sceptisch en ga pas juichen als die handtekeningen er echt staan. Wij worden de eerste bewoners in de nieuw te bouwen wijk en het wordt hoog tijd, want momenteel zakt de vloer van het huidige verenigingsgebouw al weg.’ Het nieuwe centrum wordt een multifunctioneel gebouw, dat door de gemeente (in casu: Stichting Bescal) beheerd gaat worden. Heel veel belangen van de woonwijk, bedrijven en de speeltuinvereniging Kindervreugd moesten afgewogen worden. ‘Alle steentjes moeten op hun plek vallen, anders dondert het om’, zo was een wijze uitspraak die te beluisteren was.

Wethouder Van Zelst sprak de volgende woorden voorafgaand aan de feitelijke ondertekening: ‘Deze vrijdag de 13de is geen ongeluksdag; we tekenen een belangrijke overeenkomst. Op deze locatie (J.C. de Haanstraat 23) worden woningen gebouwd en daarom dient de speeltuin verplaatst te worden. Dat is gelukt dankzij de medewerking van de Provincie en andere partners. Vandaag is een onomkeerbare stap voor het gebouw Kindervreugd, dat ook een buurtfunctie krijgt. De Engel leeft, leve De Engel!’
Tijdens het ondertekenen klonk een donderend gejuich van de ruim honderd aanwezige kinderen, die vervolgens in de rij gingen staan om te mogen genieten van een gratis ijsje. Naar verwachting is de bouwvergunning voor het hele project in De Engel pas in het derde kwartaal van 2011 afgerond. Dan duurt het nog maximaal twaalf maanden voordat het multifunctionele buurthuis gereed is, zo informeerde Van Zelst nog.