Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2010

Ringeloren

Column: De waan(zin) van de week

De kiloknallers bij de C1000 verdwijnen. Met dank aan de reclamespotjes van Wakker Dier. Vierpoters die jarenlang goed verzorgd zijn en vervolgens de weg bewandelen waar ze voor zijn grootgebracht mogen niet meer de prijs opleveren die de consument ervoor wil betalen. De Stichting Wakker Dier probeert al jaren de dieren te humaniseren (vermenselijken) en met het verdwijnen van de kiloknallers heeft deze organisatie die overheidssubsidie vangt een succesje behaald. Denk echter niet dat het hierbij blijft, want met dit resultaat zal Wakker Dier haar inspanning verdubbelen om de prijzen van alles wat maar enigszins riekt naar vlees omhoog te laten knallen. Onder het motto: als het vlees maar flink duur wordt, zullen minder mensen vlees eten en worden minder dieren geslacht. En ondertussen komt er een steeds grotere groep minima die “dankzij” de hogere vleesprijzen niet meer aan de benodigde proteinen kunnen komen, zwakker worden en veel eerder een beroep moeten doen op de medische verzorging.

Over dieren gesproken: steeds vaker zie ik mensen in een auto rijden die hun hondje op de achterbank hebben zitten/liggen/staan. De meeste van die chauffeurs rijden dan 30 kilometer per uur waar ze 60 moeten rijden. Er zijn blijkbaar geen agenten ingehuurd die dat soort praktijken aanpakken met bekeuringen. De afgelopen week reed een hondeneigenaresse in Zutphen haar auto in puin doordat haar hondje van de achterbank bij haar voorin sprong. Zij wilde het diertje terugplaatsen, lette niet op de weg en ramde een verkeerszuil. Ik pleit voor speciale hondenriemen in de auto’s, zodat dit niet meer kan gebeuren.

In dezelfde snelheid doe ik ook een oproep om het roken in de auto te verbieden. Met name in de zomer is het bijzonder irritant dat je heerlijk met je raam open op de weg rijdt (al dan niet in de file) maar dan wel de peukenlucht van je voorganger op moet snuiven. Die rook slaat neer op de eigen longen en schaadt de gezondheid, zoals al jaren te lezen is op de sigarettenverpakkingen. Die rokers houden hun peuk namelijk altijd uit het raam zodat geen sigarettenas op hun dierbare bekleding kan komen. Ook de peuk zelf verdwijnt negen van de tien keer na het oproken in de natuur.

Dit soort praktijken zal echter verdwijnen, dat is nu wel zeker. Want de huidige 25 regionale politiekorpsen en het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) gaat op in een Nationaal Politiekorps. Dan zal alles beter zijn. Jaren geleden werd het landelijke politiekorps opgedeeld in regio’s zodat de politie beter zou kunnen opereren. Dit blijkt dus niet zo te zijn, ondanks alle positieve mediaberichten die vanuit de politiecommunicatieafdelingen naar buiten stromen. Maar met een Nationaal Politiekorps verdwijnt de bewolking, gaat de zon weer stralen en leven we allemaal nog lang en gelukkig.

Voor het schrijven van deze column dacht ik erover om te schrijven over Wilders en dat hij zich begrijpelijkerwijze niet wilde laten ringeloren door collega-politici om zich te uiten tegen de plannen om een moskee te bouwen op ‘Ground Zero’. Dat is de plek waar moslimfundamentalisten op 11 september 2001 twee vliegtuigen tegen de Twin Towers lieten crashen. Het is natuurlijk van de zotte als dit zou gebeuren. Burgemeester Bloomberg van New York spreekt over verzoening, niet over een miljoeneninvestering uit dubieuze Midden-Oosten landen, maar de (fanatieke) moslimwereld spreekt van een glorieuze overwinning op het imperialistische westen zodra er een moskee staat op de locatie waar eerst de twee Twin Towers stonden.

Deze week zijn onder meer overleden:

Tony Judt (62): Brits historicus
Bob de Ronde (65): Nederlands journalist
Bruno Cremer (80): Frans acteur
Jack Parnell (87): Brits dirigent van de Muppet Show
Patricia Neal (84): Amerikaans actrice
Komi Massamesso Tchangai (32): Togolees voetballer
Radomir Simunek (48): Tsjechisch oud-veldrijder en wereldkampioen

Het woord van de week: Peukenzuiger.