Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 augustus 2010

Royalty bruiloft maakt Steenman beroemd

NEW YORK – Maarten en Frances Steenman werden wereldberoemd vanwege het feit dat zij de taart hadden gemaakt voor de bruiloft van Chelsea Clinton, dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton, en Marc Mezvinsky. Dit huwelijk werd in de Verenigde Staten als een heuse “Royaltybruiloft” gezien en Steenman haalde alle nieuwskanalen, waaronder The New York Times, CBS News en People Magazine.

Steenman legt uit hoe hij het gepresteerd heeft om de bruiloftstaart van Chelsea Clinton te mogen maken. “We zijn benaderd door een van de allergrootste cateraarbedrijven uit Boston. Zij hebben aan vijf bakkerijen uit New York gevraagd om voorbeelden van taarten te maken. Daar zijn wij uit gekozen. Daar komt bij dat we ook klanten hebben die vrienden zijn van Chelsea en Marc. Bovendien maken we wel eens desserts voor Bill Clinton z’n privé-chef.”

Wat voor soort taart koos u en waarom? “In de taart mocht geen bloem verwerkt worden: het moest glutenvrij zijn. Voor ons was dat ook de eerste keer om het te doen. Uiteindelijk hebben we gekozen om een heerlijke bruidstaart te maken die negen lagen hoog was. We maakten de taart af met een chocolademousse van pure Venezolaanse chocolade. Daarbovenop kwamen allerlei zilveren versieringen van fondant en marsepein en de bloemen zijn gemaakt van suiker.”
Welke andere bekende namen kunt u tot uw clientèle rekenen? “In dit gebied wonen enorm veel acteurs en filmsterren, terwijl de paparazzi iedereen met rust laat. Regelmatig komen mensen als Vanessa Williams, Martha Stewart en Richard Gere langs.” Hebt u plannen voor de komende tien jaren? Wilt u het aantal winkels uitbreiden of internationaal gaan opereren? Maarten is hierover enigszins ambivalent. “Aan de ene kant zou het wel fijn zijn om een winkel erbij te hebben of zelfs internationaal te gaan. Maar aan de andere kant zou ik het jammer vinden dat ik het huidige succes wat we bereikt hebben stuk zou maken met een onzeker avontuur. Ik weet niet of het dat waard is, om nog iets anders erbij te hebben. Wel wil ik online taarten gaan verkopen.”