Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2010

Scheurende motoren op wielerbaan Ter Specke

LISSE – Wie geniet van klassieke motoren kan zondag 5 september zijn of haar hart ophalen op wielerbaan Ter Specke. Dan rijden zware motoren en zijspannen over het terrein in het kader van de ‘Demodag’. Deze dag is opgezet als voorbereiding voor een oldtimerrace in Aalsmeer op 12 september.

Een fervent motorliefhebber informeert: ‘Zaterdag 4 september bouwen we het circuit op. We maken daar onder meer een bruggetje; dat is een behoorlijk pittig ding waar de zware motoren en zijspannen van de grond komen. Het is een schitterend gezicht om te zien hoe de rijders er overheen scheuren. Dat bruggetje noemen we “Ballaugh bridge”; het meest gefotografeerde object van de beroemde racebaan op het eiland Man.’

En een enthousiast motorfanaat vertelt: ‘Er zijn vrij veel oldtimer clubs, dus ieder mag zijn eigen merk promoten. De motoren van de Historische Motorsportvereniging komen bijvoorbeeld naar Lisse toe, maar ook de C.R.T. classic racingbike.’ Ook zijn er merken te zien als Norton, AJS, Triumph, BSA en BMW. ’s Morgens komen de rijders uit alle windstreken en zoeken ze een plekje in het rennerskwartier. ’s Middags zijn er de demo’s en rijdt elke groep in zijn tempo het parcours af. De winnaar is diegene die het meest regelmatig heeft gereden. Voor de echte fan geeft het uitlaatgeluid wat de motoren produceren kippenvel over het hele lichaam.
Op zondag 5 september begint de training om 10:30 uur en starten de demo’s om 13:00 uur. De entree is gratis.